Event-jobber

Vi har gjort mange eventjobber, og vi pleier å legge opp programmet vårt etter arrangørens ønsker. Veslemøy Solberg har vært konferansier ved en rekke anledninger, og samtidig framfører hun sanger som passer til anledningen – både egne og andres låter. Det blir mye humor, litt alvor og ikke minst vakker musikk!

Veslemøy har med seg Sven Ohrvik på piano. Ved mindre sammenkomster har vi med eget lydanlegg (og eventuelt digitalpiano) – det er velegnet når antall tilhørere ikke er større enn ca. 200. (Ved store arrangementer må arrangør dekke lydanlegg + lydtekniker).

Veslemøy har nettopp kommet med nytt album, Løvehjerte, og jeg siterer fra en fersk VG-kritikk: «Veslemøy har laget en meget variert og god plate. Hun forteller gode historier, enten det er en hyllest til Drammen, en sang om sjøsyke, eller hun er imot de hippe og kule og skriver vakre kjærlighetssanger til mannen hun elsker og sin avdøde farmor. Løvehjerte er den beste platen Solberg til nå har levert», (Kurt Bakkemoen).

Jubileumsforestiling 2004

En visekabaret med lun humor, litt alvor og ikke minst: vakker musikk!

I 2004 er det 10 år siden Veslemøy Solberg debuterte som plateartist. Før den tid hadde hun jobbet sammen med kjente artister som Ole Paus, Dollie de Luxe og Rune Larsen, og ikke minst hadde hun fått solid TV-erfaring både gjennom storsatsningen Casablanca på TV2 og Første klasse og Foreldremøte med Gustav LorentzenNRK1.

Fra 1997 til 2003 hadde Veslemøy Solberg sammen med Sven Ohrvik redaksjonelt og musikalsk ansvar for TV-programmet Antikviteter & SnurrepiperierNRK1. Serien ble umåtelig populær, og hadde på det meste rundt 1 million seere. Innimellom TV-opptakene reiste Solberg/Ohrvik land og strand rundt med egne og andres viser. I tillegg spilte de i suksess-forestillingen To rustne herrer rir igjen (med en anløpen dame) på SAS-hotellet i Oslo.

Sammen har Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik gitt ut seks CD-er: Min unge sang med tekster av Halldis Moren Vesaas til musikk av Sven Ohrvik, The Strength of the Runes med nordiske middelalderballader i samarbeid med NRK P1 og X med musikk av Sven Ohrvik og tekster av Veslemøy Solberg – tekster som i følge kritikere rører lytteren langt inn i sjelen. De er både «vakre, brutale, erotiske, morsomme og alvorlige – med en ikke så rent liten infam snert».

I juni 1999 lanserte Veslemøy Solberg, Sven Ohrvik og den danske perkusjonisten Birgit Løkke en CD nr. fire: Kjærestebilder, med tekster av Bjørnstjerne Bjørnson og hans elskerinne Magdalene Thoresen. Både denne og X samt Jenter fra Jante ble forøvrig kjøpt inn av den norske Innkjøpsordningen.

Høsten 1999 kom Jenter fra Jante, en spennende CD med tekster av Aksel Sandemose, der foruten Veslemøy og Sven også Kaia Huuse og Anne-Marie Giørtz medvirker. I år 2000 kom endelig en CD mange hadde ventet på: Sangskatter & Snurrepiperier med sanger fra TV-serien Antikviteter & Snurrepiperier.

Og i 2004 – ti år etter debuten – kommer CD-en Løvehjerte. Sangen «Lionheart» fra albumet lå på Norsktoppen i flere uker i september/oktober 2003.
Solberg/Ohrvik skreddersyr gjerne et program tilpasset arrangørens ønsker og behov.

Vennlig hilsen
Veslemøy Solberg