Gud og profeter

Gud og profeter
Felix Johansen : sang, nynning, akustisk gitar, el-gitar, munnspill, tangent-fløyte, torader, keyboards, piano, perkusjon, trommer og pyjamas
Johny Aasgaard : akustisk gitar, el-gitar, slidegitar og balalaika
Ben Basgård : lapsteel
Ole Thoresen : sax
Finn Tore Tokle : el-bass, kontrabass og pianobass
Eivind Kløverød : perkusjon og trommer


La vekk gitaren i ett år

Felix Johansen jobbet så lenge med det nye albumet sitt, at han ble usikker på om det ville bli ferdig. Han var misfornøyd med sangene han skrev, og la vekk gitaren i et år. «Det var en lang stund jeg bare skrev likegyldige sanger. De handlet stort sett om luft og ingenting. Det var ingen motstand i dem, og jeg fant ut at jeg like gjerne kunne pakke bort gitaren.» Så gitaren til Johansen lå stuet bort i et helt år. «Helt til jeg følte at jeg hadde noe å melde igjen.»

Da satte Johansen seg ned hjemme i Drammen og skrev det nye albumet «Gud og profeter.» Samtidig spilte han inn sangene i hjemme-studioet sitt. Etter måneder med skriving, svetting og spilling, tok han turen til trommis Eivind Kløverød i Vestfossen. «Vi banket inn trommer og perkusjon i stua hans, mens vi drakk store mengder kaffe og tømte den lokale Prix-butikken for bamsemums.» Sommeren 2006 inviterte Felix sine gode venner Finn Tore Tokle, Johny Aasgaard, Ben Basgård og Ole Thoresen på grilling og spilling hjemme hos seg selv, og sånn ble albumet gjort ferdig.

«Jeg er ganske stolt over at jeg både har spilt inn og produsert «Gud og profeter». Jeg kan jo egentlig ikke noe om lyd. Jeg bare setter opp noen mikrofoner og trykker record.»

«Gud og profeter» inneholder 12 nye sanger. Noen av dem handler om aktuelle hendelser som massakren i Srebrenica og orkanen Katrina, mens andre er sterke personlige beretninger basert på hendelser i Johansens eget liv. Felix Johansens musikalske uttrykk spenner etterhvert vidt, men felles for sangene, er at ingen av dem er likegyldige. Alle handler om temaer som på en eller annen måte har engasjert Johansen og som forhåpentligvis også vil engasjere publikum.


«Gud og profeter» er Felix Johansens femte soloalbum. 
«Jeg vet at alle artister pleier å si at det siste albumet er det beste. Men jeg føler virkelig at det er en helhet og en dybde denne gangen som jeg ikke har fått til tidligere. Kanskje det kommer at at fødselen har vært trangere og mer slitsom. Det var aldri noen selvfølge at jeg skulle komme i mål, og det kan godt hende at dette blir det siste albumet jeg gir ut. Hver eneste av låtene betyr noe personlig for meg, enten de handler om Drammen eller Srebrenica.»

Lytt til «Gud og profeter»