Sangskatter og snurrepiperier

Sangskatter
Veslemøy Solberg : sang
Sven Ohrvik : piano
Edvard Askeland : bass
Steinar Larsen : gitarer
Lage Børresen : trommer
Olav Dale : fløyte og saksofon
Odd Hannisdal : fiolin


Etter mange, mange oppfordringer fra TV-seere og konsertpublikum gir vi nå ut en CD med noen av de beste sangene fra TV-serien
«Antikviteter & Snurrepiperier» på NRK1.
Serien er blitt umåtelig populær, og har på det meste hatt et seertall på over 700.000, noe som er svært høyt selv i NRK-sammenheng!

På CD’en har vi gjort et variert utvalg fra den norske sangskatten – her finnes flotte litterære viser som «Mine længsler» og «Då Daniel drog», vakre og tragiske skillingsviser som «Elfsborgsvisen» og «Titanics undergang», morsomme revyviser som «Greta G» og «Vannspannet» og fordums slagere som «Møllerens Irene» og «Vesleblakken».

Alle har de en historie å fortelle – og den mest interessante ligger ikke alltid i teksten! Bakgrunnnen for hvordan visene ble til kan ofte fortelle om hvordan nordmenn før oss tenkte og levde, hva de var opptatt av og hva de drømte om! Slik sett blir hver vise et lite stykke norsk kulturhistorie.

Av all responsen vi har fått fra mennesker rundt om i landet vet vi at det er flere enn oss som er opptatt av gamle viser. Vi har i alle fall et sterkt ønske om å bidra til at de når ut til flere!

God lytt!

Veslemøy Solberg