Løvehjerte

Løvehjerte
Veslemøy Solberg : sang
Sven Ohrvik : tangentinstrumenter
Rune Arnesen : trommer
Per Mathisen : bass
Steinar Larsen : gitar
Birgitte Stærnes : fiolin
Åse Haga : fiolin
Hilde Gunn Aasen : bratsj
Paulin Skoglund-Voss : cello
Jonas Fjeld : gitar
Claes Neeb : gitar
Jon Solberg d.y.  sang
Kenneth Ekornes : perkusjon
Vilja Solberg Ohrvik : hjerterytme og stemme


Det er nesten seks år siden Veslemøy Solberg sist ga ut CD med egne tekster. Den het X, og fikk strålende kritikker – ikke minst for tekstene, som ble sammenlignet med Ole Paus’: «Tekstene rører lytteren langt inn i sjelen. De er både vakre, brutale, erotiske, morsomme og alvorlige – med en ikke så rent liten infam snert». Og Farojournalen skrev: «Til alle som synes at Anne Grete Preus er for alene her i landet med skikkelig god visepop-rock på norsk: Her er en skikkelig perle. Visene på X formelig oser av kvinnelig identitet…. Sangerinnen fra NRK’s «Antikviteter & Snurrepiperier» har begått det kanskje tiårets beste popalbum på norsk med kvinnelig vokal i og med X».

Mange har etterlyst oppfølgeren, og nå er den endelig her!

Moderne viser

Veslemøy har altså skrevet tekstene, som handler om hvordan det er å være kvinne og menneske i Norge i dag – fortalt med humor, varme og en aldri så liten ironisk snert. Men mange av tekstene er på samme tid allmennmenneskelige, i det de sier noe om temaer som berører og har berørt mennesker til alle tider: lidenskap, kjærlighet, svik, livsvilje og livskraft, livets uutholdelige letthet, angst og smerte, fødsel og død.

Sven Ohrvik har skrevet musikken, som beveger seg langt fra tradisjonelle viser, men derimot leker med en rekke stilarter fra et akustisk ståsted. Vi har samarbeidet med noen av Norges fineste musikere: Rune Arnesen, Per Mathisen, Steinar Larsen, Birgitte Stærnes, Jonas Fjeld, Claes Neeb ogAngelikvartetten, for å nevne noen. Det er med stor glede og stolthet vi presenterer Løvehjerte for et større publikum.

Vennlig hilsen
Nordicae

Lytt til «Løvehjerte»