Mange om beinet

Hvordan overleve som utøvende kunstner i Norge i dag?

Kurs i Drammen (Hauanveien 36 A) lørdag 24. april fra kl. 11.00 til kl. 16.00.
Kurs i Bø i Telemark (Borgjalia 36) søndag 25. april fra kl. 11.00 til kl. 16.00.Pris kr. 550,- inkl. enkel servering
Kurset er støttet av Fond for utøvende kunstnere
Påmelding: nordicae@nordicae.com eller til tlf.: +47 93 00 27 68

Det er både vanskelig og krevende, men samtidig utfordrende og spennende å leve som utøvende kunstner i Norge i dag. Mange sliter, og det kan virke nesten uoverkommelig å skulle orientere seg i et marked som blir stadig mer kommersielt. Små aktører risikerer å bli usynliggjort.

For å overleve trenger man kunnskaper om hvordan markedet virker. Og man trenger å tro på seg selv! Dette kurset vil gjøre deg bedre rustet til å møte mange av de utfordringene du kommer til å stå overfor som utøvende kunstner.

Veslemøy Solberg:
Sett idéene dine ut i livet!

Denne delen av kurset vil ta for seg idéutvikling samt hvor og hvordan du kan søke om støtte til prosjektene dine. Punkter på dagsorden vil for eksempel være: Hvordan lager jeg en god prosjektbeskrivelse? Hvordan setter jeg opp et realistisk budsjett? Hvilke støtteordninger finnes?

Veslemøy Solberg:
Hvordan markedsfører du deg selv?

Markedsføring koster penger! I denne delen av kurset lærer du hvordan du kan markedsføre deg selv ved å bruke alternative (og billige) markedsføringskanaler. Andre punkter på dagsorden vil være: Hvordan skaffe deg jobber? Hvordan profilere deg selv overfor media? Hvordan få arrangører til å tenne og tro på ditt prosjekt?

Birgit Løkke:
Det kreative mennesket.

Denne delen av kurset handler om kreativitet, og improvisasjon og om hvordan man kan forberede seg foran store oppgaver. Hvordan frigjøre seg fra nerver og forventningspress?

Veslemøy Solberg har vært redaksjonelt og musikalsk ansvarlig for en lang rekke TV-programmer på NRK1. På det meste hadde hun over en million seere. Hun har gitt ut sju solo-album, holder årlig mellom 100 og 150 konserter, og eier sitt eget plateselskap, Nordicae.

Veslemøy Solberg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, hun har et nesten fullført hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo, og har tidligere blant annet arbeidet som kulturjournalist.

Birgit Løkke er en av Danmarks mest anerkjente perkusjonister. I tillegg arbeider hun som komponist, maler, forfatter og vokalist. Hun begynte sin profesjonelle karriere i 1989 som perkusjonist i bandet Savage Rose, og har siden spilt sammen med en rekke av Nordens fremste jazzmusikere – Nils Petter Molvær, Alex Riel, Mads Vinding, Eivind Aarset, Marilyn Mazur og Arne Forchhammer Trio for å nevne noen.

Birgit Løkke har på sine reiser verden rundt fått en stor samling av klangfylte perkusjons-instrumenter, og hun har overalt høstet enorm ros og anerkjennelse for sin slagverkspoesi.
I 2003 gir Birgit Løkke ut sin egenkomponerte CD Forbidden Forestinspirert av et tre måneders stipendopphold i Canadas villmark.

Birgit Løkke har lang erfaring fra kursvirksomhet.