Ny CD 8. mars!

Veslemøy Solberg: Løvehjerte

Det er nesten seks år siden Veslemøy Solberg sist ga ut CD med egne tekster. Den het X, og fikk strålende kritikker. Ikke så rart, kanskje, at Veslemøy ble sammelignet med Ole Paus – men fra sitt eget særegne og høyst kvinnelige ståsted!

Siden den tid har Veslemøy Solberg fått ei lita jente, gitt ut flere CD-er med andres tekster og egne melodier, spilt inn 108 TV-programmer for NRK1 sammen med Sven Ohrvik (Antikviteter & Snurrepiperier med med enn 700.000 seere), og holdt mellom 600 og 700 konserter i inn- og utland.

Den 8. kommer endelig CD-en Løvehjerte , der Veslemøy altså har skrevet alle tekstene, og Sven Ohrvik de fleste melodiene. Tekstene handler om hvordan det er å være kvinne og menneske i Norge i dag – fortalt med humor, varme og en aldri så liten ironisk snert. Men mange av tekstene er på samme tid allmennmenneskelige, i det de sier noe om temaer som berører og har berørt mennesker til alle tider: lidenskap, kjærlighet, svik, livsvilje og livskraft, livets uutholdelige letthet, angst og smerte, fødsel og død.

Sven Ohrvik har skrevet de fleste av melodiene, og noe av det han har arbeidet mest med er å gi hver sang sin egen identitet. Melodiene understreker tekstene og løfter dem fram. Vi har også vært så heldige at vi har fått samarbeide med noen av Norges fineste musikere på dette albumet: Jonas Fjeld, Birgitte Stærnes, Martin Haug, Steinar Larsen, Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle, Jon Solberg og Angeli-kvartetten for å nevne noen.

Vi har brukt lang tid på å få albumet ferdig, utallige tekster er kassert, og mange melodier kom aldri ut av skrivebordsskuffen. Det er med stor glede og stolthet vi presenterer Løvehjerte for et større publikum.

Vennlig hilsen
Nordicae