DTs sommerintervju

Skal du ut å reise i sommer? Hvor går turen?

I sommer drar jeg to uker på hyttetur til Seläter utenfor Strömstad sammen med familien og en uke til NOPA-leiligheten i Nerja på Costa del Sol, der jeg skal skrive ferdig den nye kabareten min, «Silikonfri sone». Onsdag avslutter jeg en konsertrekke jeg har hatt her på Østlandet.

Har du et spesielt ferieminne?

Det må bli somrene hos besteforeldrene i Heddal og på Notodden da jeg var liten. Besteforeldre har ofte noe foreldre ikke har så mye av, nemlig tid! Søsteren min og jeg nøt virkelig disse somrene med bading, god mat, lek, småutflukter og småprat om det som var viktig for oss.

Hva er ditt favorittreisemål? Hvorfor?

I 1997 dro Sven (Ohrvik) og jeg sammen med sønnen min og Jonas Fjeld med familie til Phuket i Thailand. Strendene og landskapet var fantastisk, menneskene vennlige og prisnivået absolutt til å leve med. Jeg drar gjerne dit igjen.

Sommer/reise-litteratur?

Jeg tar alltid med meg mye forskjellig lesestoff. Alt fra fagbøker om litteratur, biografier, historiske bøker, diktantologier og kanskje en roman eller to er med i kofferten.

Din sommerkommentar:

«Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora eventyr».
(Karin Boye).

Vennlig hilsen
Veslemøy Solberg