Strålende kritikker for Veslemøy

Veslemøy Solberg fikk strålende kritikker for sin innsats i Marispelet på Rjukan. «Dette friluftsteateret er blitt en formidabel suksess», skriver Telemark Arbeiderblad, og gir terningkast 6: «I går sang Veslemøy Solberg seg inn i publikums hjerter, mens Frøydis Armand spilte stort som mor til Øystein».

Varden ga terningkast 5, og Mona Levin i Aftenposten kaller Marispelet et «spel av spektakulært merke». «Samtlige roller spilles med styrke og individualitet», skriver hun. Og videre: «Som den døde moren er Veslemøy Solberg en yndefull gjennomgangsfigur, og hennes stemme binder sammen det fragmentariske stykket».

Veslemøy deltok i Sommeråpent på NRK 1 den 26. juli. Og på NRKs nettsider skriver Roar Lurås og Anne Lognvik: «Hemkomne Veslemøy Solberg er den musikalske broa gjennom stykket. Og me forstår kvifor Bøheringsmusikaren har fått eit namn i norsk musikkliv. Det får vera greitt at ho har flytta ut når ho kjem heim  på denne måten».

I år ble det publikumsrekord for Marispelet. Nesten 3000 mennesker så forestillingen, som ble spilt på kanten av stupet ved Rjukanfossen i Tinn.

Nordicae