Den perfekte sommerdagen

Drammens Tidenes sommerintervju den 16. juni

1. Hva er ditt favoritt-feriemål? 

Vinteren 1997/98 dro Sven (Ohrvik), sønnen min Eigil og jeg sammen med Jonas Fjeld og hans familie til Phuket i Thailand. Det ble en fantastisk ferie. Menneskene var vennlige og hjelpsomme og klimaet perfekt – med krystallklart vann og grønne oaser. Dit drar jeg gjerne tilbake!

2. Har du en sommertradisjon? 

Det må være sommerferiene i Strömstad sammen med søsteren min og hennes familie. Bestefaren min har en hytte like ved Seläter, som vi får låne et par uker hver sommer. Vi er nok ikke typiske norske sommerturister ved svenskegrensen – tiden går med til sykling, jogging, bading og tilberedning av god mat med dertil godt tilbehør. Favorittilbehøret for tiden er den italienske rødvinen Villa Borghetti, Valpolicella Classico.

3. Beskriv en perfekt sommerdag? 

Varm, nordisk forsommerdag. Ingen nødvendige gjøremål. Jeg står opp når jeg vil, nyter en bedre frokost (laget av kjæresten, så klart), og leser dagens ferske aviser før jeg gjør meg klar til å møte dagen. Jeg går en tur til en strand uten alt for mange mennesker. Har med god rødvin, (gjerne den under spørsmål 2), god mat og ikke minst: en god bok.

4. Hva gjør du på en regnværsdag? 

Det samme som under spørsmål 3, bortsett fra det med stranden. En god sofa fungerer på samme måten… (Et alternativ på regnværsdager er å få med seg en skikkelig god konsert, (innendørs)).

5. Yndlingsmat om sommeren?

Det må bli gresk salat med en god retsina til.

6. Hva er ditt beste sommerminne? 

Jeg har flere. Det største og kanskje viktigste forteller jeg om på NRK P1 i sommer. Jeg skal ikke røpe alt her, bare at det handler om å bli helt frisk etter en alvorlig sykdom, og siden få lov til å oppleve livet – og sommeren – på nytt.

Vennlig hilsen
Veslemøy Solberg